HIBP

Berrikuntza HIBP kudeaketan aldaketak
Data 2017/03/31
Azalpena

HIBP dokumentuen kudeaketan aldaketak gauzatu dira, erabilera erosoagoa izan dadin: modu berri honekin, eranskinak hautatu eta dagokien formularioak beteko dira, beharrezko dokumentuak eskuratu ahal izateko.

Esteka https://help.inika.net/eu/errefortzua-hibp/

berrikuntzak_hibp

IKASLEAK

Administrariak zentruko ikasleentzako dokumentuak publikatzeko aukera du. Horretarako, “Baliabideak” > “Dokumentuak” > “Ikasleentzako” atalean sartuko da.

Goiko eremuan zehaztuko dugu dokumentua publikatu nahi diogun ikaslea zein den:

ikaslea_dokumentua_berria

• “Kurtsokoak” eta “Fitxategi nagusia” botoien bitartez, aukeratu nahi dugun ikaslea ikasturte honetan zentruan dagoen, ala ikasle-ohi bat den zehaztuko dugu. Sistemak, defektuz, kurtsokoak bistaratuko ditu.
  • Behin hau zehaztu ostean, ikaslearen ondoko datuak zehaztuko dira aukeraketa burutzeko:
Maila Bete beharreko dokumentua dagokion ikaslea zein taldetakoa den.
Ikasleatutorepr Dokumentua atxiki nahi zaion ikaslea. Behin datu hau zehaztu ostean, “Aurrekoa” eta “Hurrengo” botoiak bistaratuko dira. Hauen bitartez, ikasle batetik bestera mugi gaitezke.

• Bestalde, “Filtroa egin” botoiaren bitartez, ikaslearen abizenak, izena edo NANaren araberako bilaketa gauza dezakegu. Horrela, eremu hauetakoren bat zehaztu eta lupari ematean, ikasle posibleak bistaratuko dira.

ikaslea_dokumentua_berria_iragazkia

Jarraian, iada ikasleak eskura dituen dokumentuak zerrendatuko dira.

dokumentuak_gehitu_ikasleari

Dokumentu berri bat gehitzeko,  gehitu botoia klikatu eta bistaratuko den leihoko datuak zehaztuko ditugu:

dokumentua_gehitu_ikasleari2

• Deskribapena EU/ Deskribapena ER: Dokumentuari dagokion azalpena (Euskaraz zein Gazteleraz).
  • Fitxategi atxikia: “Gehitu” botoia klikatuz, publikatu beharreko dokumentuaren kokapena zehaztuko dugu.
  • Baimenak: fitxategia nork ikus dezakeen zehaztuko dugu (irakasle, tutore, guraso, orientatzaile).

Zehaztapenak gordetzeko, tutorepr botoia klikatuko dugu.

Behin dokumentua publikatuta dagoela, aukera desberdinak ditugu:

dokumentuak_gehitu_ikasleari

• tutorepr: publikatutako dokumentu bat ezabatzeko, dagokion zelda aktibatu eta “Aukeratutakoak ezabatu” botoia klikatuko dugu.

• edit Zehaztapenak editatu: botoi hau klikatzean, haserako leihoa bistaratuko da. Bertatik zehaztapenak aldatu ahal izango ditugu.

dokumentua_gehitu_zehaztapenakeditatu

Aldaketak gordetzeko, tutorepr botoia klikatu; ezeztatzeko, canc.

• descargar Dokumentua deskargatu: botoi hau klikatzean, publikatutako dokumentua jaitsiko da.

Eremu bereziak

Eranskin desberdinei dagozkien formularioetan, bi eremu berezi aurkituko ditugu. Honela bete behar dira:

CURRICULUMAREN ARLOA (Eranskina I eta Eranskina II)

pire4_eremubereziak1

Eremu honetan arlo berri bat gehitzeko, gehitu botoia klikatu eta jarraian bistaratuko den leihoko eremuetan arloa eta oharra zehaztuko ditugu.

pire4_eremubereziak2

Datuak gordetzeko,  tutorepr botoia klikatuko dugu.

Arloren bat zerrendatik kentzeko, berriz, dagokion zelda aktibatu eta aukeratutakoak_ezabatu botoia klikatuko dugu.

ERREFORTZUAREN ANTOLAKETA (Eranskina II)

pire5_eremubereziak3

Eremu honetan arlo berri bat gehitzeko, gehitu botoia klikatu eta jarraian bistaratuko den leihoko eremuetan arloa eta oharra zehaztuko ditugu.

pire5_eremubereziak4

Datuak gordetzeko,  tutorepr botoia klikatuko dugu.

Arloren bat zerrendatik kentzeko, berriz, dagokion zelda aktibatu eta aukeratutakoak_ezabatu botoia klikatuko dugu.

ASTEKO EZ-ETORTZEAK

Administrariak, menuko aukera honen bitartez, irakasleen hutsegiteak kudeatzeko aukera izango du. Hau honela, pantaila honetan ondokoak gauza ditzake:

• Aste baterako aurreikusitako irakasleen hutsegiteen kontsulta.
  • Aste baterako aurreikusitako irakasleen hutsegiteen kudeaketa: zaintzen esleipena.
  • Irakasleen hutsegiteak erregistratu.

Pantaila honetara sartzean, asteko ordutegi bat ikusiko dugu. (Sistema defektuz gauden astean kokatuko da. Dena den, astez mugi gaitezke “Aukeratu astea” eremuan data aldatuta). Ordutegi honetan, aukeratutako asterako aurreikusitako irakasleen hutsegiteak bistaratuko dira. Hutsegite-motak, saioaren kolorearen arabera bereizten dira:

• Saioa berde kolorekoa bada, hutsegite hori irakasleren bati esleitu zaiola adierazten du.
  • Saioa gorri kolorekoa bada, hutsegitea oraindik inori esleitu gabe dago.

HUTSEGITEAK ERREGISTRATZEKO

Irakasleen hutsegite berri bat sartzeko, faltako den egun eta saioan klikatu ostean irekiko den leihoko datuak bete:

• Irakaslea: faltako den irakaslea.
  • Data noiztik (Nora): zein egunetan faltako den.
  • Orduak: zein saio(e)tan faltako den.
  • Zeregina: irakaslea faltako den saioan ikasleek burutu beharreko jarduerak.

HUTSEGITEAK ESLEITZEKO

Irakasle batek huts egingo duen saioa beste bati esleitzeko, saioari dagokion   0_7_e_engranaje ikonoan klikatuko dugu. Jarraian, ondokoa bezalako leiho bat irekiko da:

adm_asteko-ez-etortzea_kudeatu

Esleipena burutzeko, ondoko bi eremuetako batean zehaztuko dugu ordezkapena gauzatuko duen irakaslea nor izango den:

• “Nork egin zaintza? Zaintzan dauden irakasleak agertuko dira hemen”. Hutsegitea gertatuko den saioan zaintza ordua duten irakasleak agertuko dira zerrenda honetan.
  • “Nork egin zaintza? Zaintzan dauden irakasleak agertuko dira hemen”. Zentruko irakasle guztiak zerrendatuko dira hemen.

HUTSEGITEA EZABATU

Hutsegitea “asteko ez-etortzeak” pantailatik ezabatu nahi bada,  ezabatubotoia klikatuko dugu.