A2. – “Iraganera” operazioa: Jarraian dauden bi saioren edukia trukatzea.

SAIO KONTSEKUTIBOAK

Aukeratutako bi saioak jarraian badaude, sistemak galdera bat egingo digu “Bi saioak bat egitea nahi duzu?”. Gure erantzunaren arabera, eragiketa mota bat ala bestea gauzatuko da:

irakaslepr

• BAI (ACEPTAR): Bi saioetako edukia bakar batean bidluko da; hortik aurrerako saioak datan atzeratu egingo dira.
  • EZ (CANCELAR): Bi saioetako edukia trukatuko da.

Jarraian dauden bi saio aukeratuz gero, eta sistemak egiten duen galderan ezezkoa (cancelar) erantzunez gero, bi saio horietako edukia trukatu egingo da.

Ondoko irudian adierazten den moduan, haserako egoeran “Jar1” eta “Jar2” da planifikatutako jardueren ordena; eragiketa honen ostean, “Jar2” eta “Jar1” izango da ordena berria.

mug_konts_canc

Ordutegiari begiratuz gero, “Tomas Akinokoa” unitatearen barruko “Jar3” eta “Jar4” jarduerekin (urtarrilaren 1 eta 2rako programatutakoak, hurrenez hurren) lan egingo dugu: “Jar4” saioaren gainean kokatu eta irakaslepr klikatuko dugu. “Aukeratu sesioa” eremuan “Jar3”  jarduerari dagokion eguna aukeratuz gero eta sistemak egiten duen galderari ezezkoa (cancelar) emanez gero, bi saioetako edukiaren ordena trukatu egingo da: lehenik “Jar4” eta ondoren “Jar3” geldituko dira..

LEHEN

irakaslepr

ORAIN