Erlaitz honetan, baliabideen erreserben kudeaketa eta kontsulta gauza dezakegu. Horretarako, ondoko eremuak zehaztuko ditugu:

• Multzoa: kontsultatu nahi dugun baliabideari dagokion taldea.
  • Errekurtsoa: kontsultatu nahi dugun baliabidea.

Eremu hauek zehaztu ostean, baliabide honi dagokion egutegia bistaratuko da: asteko taulan markatuta agertuko dira baliabide hau erreserbatuta dagoen saioak (eguna eta ordua).

baliabideak_bb_eguteg

Ondokoak dira baliabideen kudeaketa aurrera eramateko gauzatu daitezkeen eragiketak:

• Erreserba gehitu.
  • Erreserba editatu eta ezabatu.

ERRESERBA GEHITU

Aukeratutako baliabidea erreserbatu nahi dugun eguna eta orduari dagokion zeldan klikatuko dugu. Ondokoa bezalako leiho bat irekiko da:

baliabide_erreserba_deskr

Irakaslea Erreserba zein irakasleren izenean gauzatu nahi den. Administrariak edozein irakasleren izenean gauza dezake erreserba bat.
Langileak Erreserba langileren baten izenean egin nahi bada, zehaztu eremu honetan.
Gaia  Erreserba zein maila/talde/ikasgaitarako egin nahi den. Aukeratutako irakasleari dagozkion taldeen artean aukeratu beharko da.
Data

Erreserba zein datatarako egin nahi den. Administrariak erreserba masiboak gauzatzeko aukera izango du: zehaztutako denbora-tarte batean errepikatuko den erreserba, hain zuzen ere.

Egutegian klikatutako saioari dagokion datarekin beteko da automatikoki hasera-data. Amaiera-data bigarren eremuan zehaztuko dugu.
Egunak  Erreserba zein astegunetarako egin nahi den.  Egutegian saioa aukeratzean automatikoki beteko da eremu hau.
Ordu tartea  Erreserba zein ordutatik zein ordutara gauzatu nahi den.  Egutegian saioa aukeratzean automatikoki beteko da eremu hau
Deskribapena  Erreserbaren inguruko informazioa.

Erreserba gauzatzeko, “Gorde” botoia klikatuko dugu.

Arazorik egon ezean, erreserba gauzatu egingo da. Aukeratutako saioren batean aurrez erreserbarik egonez gero (erreserba masiboen kasuan, esaterako), ondokoa bezalako mezu bat bistaratuko da:

baliabideak_bb_erreserbaerror

• OK: erreserba soilik libre dauden saioetarako egingo da (aurrez erreserbatutako saioetan ez).
  • Cancel: ez da inongo erreserbarik gauzatuko.

ERRESERBA EDITATU edo/eta EZABATU

Existitzen den erreserbaren bat ezabatu edo bertan aldaketak egin  daitezke ondokoa kontutan izanez gero:

• Administrariak: edozein irakasle/langileren izenean egindako erreserbak alda/ezaba ditzake.
  • Irakasleak: bere izenean egindako erreserbak soilik alda/ezaba ditzake.

Horretarako ondoko pausuak jarraituko ditugu:

Klikatu erreserbari dagokion zeldan. Ondokoa bezalako leiho bat irekiko da:

baliabide_erreserba_aldatu

Hurrengo aukerak ditugu:

gorde ALDAKETA Editatu beharreko eremua aldatu ostean, “Gorde” botoia klikatu.
ezabatu  EZABAKETA  Aukeratutako erreserba ezabatzeko, “Ezabatu” botoia klikatu.
ezeztatu  EZEZTATU  Eragiketa ezeztatzeko.
“Erreserba guztiak batera ezabatu/aldatu nahi?”  ERRESERBA MASIBOAK  Aukeratutako erreserba masiboetarikoa bada, multzoko erreserba guztiak batera aldatu/editatu nahi izanez gero, aktibatu zelda hau. Hala izan ezean, desaktibatu.

Erreserba masiboen kasuan ondokoa bezalako leiho bat bistaratuko da:erreserbaaldatuezabatu